Съдбата си знае работата. На 25 ноември 2016 година бившият кубински лидер Фидел Кастро си

...
Съдбата си знае работата. На 25 ноември 2016 година бившият кубински лидер Фидел Кастро си
Коментари Харесай

Марадона и Кастро умират в един и същи ден

Съдбата си знае работата. На 25 ноември 2016 година бившият кубински лидер Фидел Кастро си отиде от този свят на 90 години. Точно 4 години по-късно неговия добър приятел Диего Армандо Марадона го последва в отвъдното, само че единствено на 60, напомня вестник AС

Двамата постоянно са се хвалели с близкото си другарство, което посочваха обществено, когато са имали тази опция. За това говорят различни снимки и видеоклипове. Прищявка на ориста или нещо друго, само че гибелта на аржентинската звезда идва в деня, в който си отиде и някогашния кубински водач.

Приятелството, което обединяваше футболиста и президента, датира от 1987 година, доста скоро след като Марадона вдигна Световната купа на Мондиала в Мексико. Аржентинецът постоянно е проявявал огромно удивление и лоялност към Фидел Кастро, който смяташе за „ най-великият в историята “, както и от фигурата на „ Че Гевара “. Марадона бе татуирал " Че " на дясната си ръка, а Кастро на левия си крайник.

Приятелството между Марадона и Фидел Кастро бе толкоз мощно, че при започване на новия век стана ясно, че кубинецът е вложил извънредно доста средства, за да детоксикира своя другар и да извади Марадона от тъмния свят на наркотиците. „ Фидел, в случай че научих нещо от теб през годините на откровено и красиво другарство, то е, че лоялността е безценна “, написа футболистът със личния си почерк до своя правилен другар в едно от многото писма, които двамата си разменяха.

На 25 ноември 2016 г. Диего Армандо Марадона получи една от най-лошите вести напоследък: довиждане на огромния си другар. „ Обзе ме ужасяващ зов, тъй като той беше като втори баща “, каза „ Ел Диего “ по това време, откакто научи за съдбовния излаз на водача на Кубинската гражданска война.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР